اگر غذاهای متنوع و مغذی مصرف نکنید، برخی از مکمل‌های غذایی می‌توانند کمک کنند تا مقادیر کافی از مواد مغذی ضروری را دریافت کنید. با این حال، مکمل‌ها نمی‌توانند جای انواع غذاهایی را بگیرند که برای یک برنامه غذایی سالم مهم هستند. برخی از مکمل های غذایی می توانند سلامت کلی را بهبود بخشند و به مدیریت برخی از شرایط سلامتی کمک کنند. مثلا: کلسیم و ویتامین D به قوی نگه داشتن استخوان ها و کاهش تحلیل استخوان کمک می کند.

اسید فولیک خطر برخی از نقص های مادرزادی را کاهش می دهد. اسیدهای چرب امگا 3 حاصل از روغن ماهی ممکن است به برخی از افراد مبتلا به بیماری قلبی کمک کند. ترکیبی از ویتامین‌های C و E، روی، مس، لوتئین و زآگزانتین (معروف به فرمول (AREDS می تواند روند پیشرفت بیماری را در افراد مبتلا به دژنراسیون ماکولای وابسته به سن (AMD) کاهش دهد.

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تعیین نمی کند که آیا مکمل های غذایی قبل از عرضه به بازار موثر هستند یا خیر. ایمنی و ریسک بسیاری از مکمل ها حاوی مواد فعالی هستند که می توانند اثرات قوی در بدن داشته باشند. همیشه نسبت به احتمال واکنش بد، به خصوص هنگام مصرف یک محصول جدید، هوشیار باشید. اگر مکمل‌های غذایی را در دوزهای بالا یا به جای داروهای تجویز شده مصرف کنید یا از مکمل‌های مختلف استفاده کنید، احتمالاً عوارض جانبی ناشی از مکمل‌های غذایی را خواهید داشت. برخی از مکمل ها می توانند خطر خونریزی را افزایش دهند یا اگر قبل از جراحی مصرف شوند، می توانند پاسخ شما به بیهوشی را تغییر دهند.