نقش تغذیه در رشد و سلامتی انسان
مصرف مواد غذایی از بدو تولد تا زمان مرگ عامل مهمی در زندگی انسان بشمار می رود . اهمیت تغذیه در تمامی دوران های زندگی اعم از نوزاد ، کودکی ، نوجوانی ، جوانی ، بزرگسالی ، کهنسالی و دوران های ویژه ای مثل بارداری و شیردهی بر هیچکس پوشیده نیست در اهمیت تغذیه همین بس که ما روزانه سرو در ، غذا مصرف می کنیم .
نقش
مواد غذایی در بدن
1- تولید انرژی در بدن
2- شرکت در رشد و نمو و ترمیم و نگهداری بدن
3- در تنظیم فرآیند های فعل و انفعالات بدن
تقسیم بندی گروهای غذای بر اساس هرم راهنمایی غذایی
1- نان و غلات و حبوبات
2- سبزیجات
3- میوه جات
4- لبنیات
5- گوشت
6- چربی ها و قندهای ساده
انواع مواد مغزی و ارتباط آن ها با گروههای غذایی
1- کربوهیدرات ها
2- پروتئین ها
3- چربی ها
4- ویتامین ها
5- مواد معدنی
6- آب
ویژگیهای
یک برنامه غذایی صحیح که بتواند از عوارض تغذیه ای جلوگیری نماید
تعادل
حفظ
و کیفیت غذا ها
مواد نشاسته ای یا قندهای قابل جذب
- قند
های ساده
- قند های مرکب
مواد
نشاسته ای یا قندهای غیر قابل جذب
- فیبرهای محلول
- فیبرهای نامحلول
اهمیت
و خواص قند های غیر قابل جذب
پروتئین
های ناقص که بیشتر شامل مایع گیاهی می شود مانند غلات و حبوبات و سبزیجات به مقدار
جزئی
پروتئین
های کامل که بیشتر شامل مایع حیوانی مانند انواع گوشت قرمز و سفیده تخم مرغ ،
لبنیات
روغن
های جامد که منشاء حیوانی دارند و حاوی کلسترول هستند .
روغن
های گیاهی که منشاء گیاهی دارند.
ویتامینهای
محلول درچربی و نقش ویتامین D و A در بدن
ویتامینهای
محلول در آب و نقش ویتامین B12 و اسید فولیک در بدن
مواد
معدنی و نقش آهن و کلسیم در بدن
نقش آب و مقدار نیاز روزانه بدن انسان
منبع: علوم پزشکی
به نام يكتا خالق هستي