مصرف مواد غذایی از بدو تولد تا زمان مرگ عامل مهمی در زندگی انسان بشمار می رود . اهمیت تغذیه در تمامی دوران های زندگی اعم از نوزاد ، کودکی ، نوجوانی ، جوانی ، بزرگسالی ، کهنسالی و دوران های ویژه ای مثل بارداری و شیردهی بر هیچکس پوشیده نیست در اهمیت تغذیه همین بس که ما روزانه سرو در ، غذا مصرف می کنیم .

نقش مواد غذایی در بدن
1-
تولید انرژی در بدن
2-
شرکت در رشد و نمو و ترمیم و نگهداری بدن
3-
در تنظیم فرآیند های فعل و انفعالات بدن 

تقسیم بندی گروهای غذای بر اساس هرم راهنمایی غذایی

1- نان و غلات و حبوبات
2-
سبزیجات
3-
میوه جات
4-
لبنیات
5-
گوشت
6-
چربی ها و قندهای ساده 

انواع مواد مغزی و ارتباط آن ها با گروههای غذایی

1- کربوهیدرات ها
2-
پروتئین ها
3-
چربی ها
4-
ویتامین ها
5-
مواد معدنی
6-
آب
ویژگیهای یک برنامه غذایی صحیح که بتواند از عوارض تغذیه ای جلوگیری نماید
تعادل
حفظ و کیفیت غذا ها


نقش کربوهیدرات ها در بدن

مواد نشاسته ای یا قندهای قابل جذب

- قند های ساده
-
قند های مرکب
مواد نشاسته ای یا قندهای غیر قابل جذب
-
فیبرهای محلول
-
فیبرهای نامحلول
اهمیت و خواص قند های غیر قابل جذب


نقش پروتئین ها در بدن

پروتئین های ناقص که بیشتر شامل مایع گیاهی می شود مانند غلات و حبوبات و سبزیجات به مقدار جزئی
پروتئین های کامل که بیشتر شامل مایع حیوانی مانند انواع گوشت قرمز و سفیده تخم مرغ ، لبنیات 


نقش چربیها در بدن

روغن های جامد که منشاء حیوانی دارند و حاوی کلسترول هستند .
روغن های گیاهی که منشاء گیاهی دارند.


نقش ویتامینها در بدن

ویتامینهای محلول درچربی و نقش ویتامین D و A در بدن
ویتامینهای محلول در آب و نقش ویتامین B12 و اسید فولیک در بدن
مواد معدنی و نقش آهن و کلسیم در بدن 

نقش آب و مقدار نیاز روزانه بدن انسان


منبع: علوم پزشکی